Monday, September 6, 2010
Puding Laici
Bahan2:
30g agar2
250 g gula
3 sudu besar kastard
6 cawan air
2 cawan air laici or 1 tin laici
laici tu boleh la diblender
1 biji telur
1 sudu besar marjerin
3 helai daun pandan
1 tin susu cair
pewarna kuning
pewarna coklat
Cara2:
* Masak agar2 bersama air dan daun pandan disimpul.
*Bila agar2 telah hancur masukkan gula.
* Pukul telur bersama marjerin, susu cair dan kastard dan tuang ke dalam bahan mendidih bersama air laici.
*Bila sudah masak bahagikan kepada dua bahagian. Letak pewarna kuning dan coklat.
* Untuk hasil yang lebih baik tapis bahan tadi.
* Masukkan ke dalam peti ais 3 - 5 minit, kemudian tuang bahan berwarna coklat di atasnya.
Labels:
Resepi Fiza
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment