RESEPI CHEESECAKE 4 BAHAN JE..
-250g cream cheese
-250g susu pekat
-Telur 5biji
-Tepung gandum 1/2 cwn (ayak)
🧀 Asingkan putih telur dan kuning
🧀 mixer kan putih telur sampai kental (soft peak, bertanduk bila terbalikkan bekas meringue tak jatuh)
🧀 bekas lain, pukul creamcheese bersama susu pekat smpai kembang. Masukkan telur kuning satu persatu pukul smpai sebati
🧀 lastly, masukkan tepung dan kaup balik smpai sebati.
🧀 satukan putih telur tadi dan bancuhan creamcheese kaup balik je pakai spatula.
🧀 lapikkan baking paper dalam tray . Masukkan adunan dan bakar selama 30minutes api atas bawah 180c. Mgikut oven masing2.
#dapurcikyanhisham
#shareresepi44
Saturday, April 25, 2020
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment